Tomhet...

Några frågor jag måste ställa:

1. Varför var Norrena tvungen att få hjärnsläpp i lördags?
2. Var finns motivationen i LHC?
3. Tar LHC 3 raka mot Frölunda?

Jag har inga direkta svar på dessa frågor och jag undrar om någon har svaren? Jag vet i alla fall att en av de "förhandstippade guldfavoriterna" är på väg ut redan i kvartsfinalen för andra året i rad och på väg mot ännu ett nytt "fiasko". Man ska dock ha med i beräkningen att Frölunda är ett grymt bra lag, även om de har varit ojämna under året.
Men jag tror att i både LHC- och Frölundasupportrarnas tankar finns den berömda vändningen i semifinalserien för några år sedan mellan just de här 2 lagen kvar. Då var det ombytta roller, ett Frölunda som var i brygga och hade ett 1-3-underläge i matcher och var totalt utdömda av bl.a media. Då slutade det med en vändningen som alla trodde var omöjlig och Frölunda gick till final med 4-3 i matcher. 
Så även om det känns tungt och inget talar för att LHC ska "vända på steken" så är det ändå inte kört förrän motståndaren har vunnit 4 matcher. Och LHC har ett lag som kan vinna 3 raka och klarar de av fredagens match hemma så har de en i Göteborg som de kan vinna och sen en avgörande hemma i CC. 
Så helt kört är det inte! Även om det ser mörkt ut. Och Norrena kommer gräma sig länge om det tar slut nu i kvarten... Även om Engstrand är grymt bra så är det klart att det är ett stort avbräck när förstamålvakten är avstängd i 3 av 7 matcher i ett slutspel. Och det märktes rätt så tydligt igår... 
Nu krävs det att tjeckerna med H tar tag i det här så de inte gör precis som förra året, blir helt osynliga. Det känns som att deras självförtroende tryter så fort det inte är lek längre utan blodigt allvar. De är här för att ta LHC långt i slutspelet och har en lön som ingen är i närheten av så då kommer pressen automatiskt. Med den lönen så måste du kunna prestera även i motgång och press och inte bara försvinna när det gäller som mest. Och som det är nu så är de väldigt nära att upprepa förra årets fiasko.
Hela LHC måste våga mer och vara på topp direkt från början i matcherna som är kvar och undvika utvisningar, då kan det här gå vägen till slut.

Dagens hiss: Älsklingen mår bra igen och det är skönt. Och så kan det bli över 10 plusgrader de närmaste dagarna så äntligen kommer värmen!

Dagens diss: Snart slut på LIA-perioden och då blir det skola igen då... 

Ha det gött!

Ciao!

Älskar dej S.K <3


  

Våren

Måndag igen och ännu en helg som har gått enormt fort. Tycker att hela veckorna har fått upp tempot och man känner sig piggare och gladare ju längre solen skiner om dagarna. Äntligen är våren här! Jag har gillat den här vintern enormt mycket med all snö och kylan som det ska vara en riktig vinter. Men nu är mars här och sakta men säkert så börjar våren ta över och även om snön ligger kvar ett tag till så blir man glad av alla vårtecken som tittar fram nu och temperaturen som höjs. Det är något med vårens ankomst som gör att det mesta känns mycket lättare och mer positivt. 
Tills för något år sedan så har ändå det starkaste vårtecknet varit när fotbollsträningarna övergick från grus till gräs och man kände att den tunga försäsongsträningen hade nått sitt slut och nu äntligen skulle det vara mer fokus på bollen och seriespelet skulle dra igång. Det är något som man saknar mycket när man har lagt skorna på hyllan.
Våren är en årstid som jag förknippar med harmoni, njutning och glädje. Sen kommer sommaren som är pricken över i:et men ändå så är våren då grunden för sommaren läggs känns det som. Det är då allt väcks till liv igen efter månader av sömn.    

Men nu har ett annat vårtecken dragit igång, fotbolls-allsvenskan och ikväll så är det äntligen dags för Åtvidabergs FF att spela den första matchen i högsta serien sen 80-talet och det känns fantastiskt att ett av de mest klassiska lagen i historien äntligen är tillbaka där de hör hemma. 

LHC valde igår Frölunda som kvartsfinal-måtståndare och det kommer bli en enormt spännande matchserie. Det gäller att de spelar på topp varje match för Frölunda är ett lag som kommer utnyttja varje misstag. Lika stor chans som att gå vidare till en semi är risken att Frölunda går segrande ur striden.

Dagens hiss: Äntligen är Allsvenskan igång. Tyvärr förlorade DIF sin första match men ändå så är jag säker på att det går bättre än förra säsongen.

Dagens diss: Melodifestivalen är äntligen över och allt hopp ligger på Anna Bergendahl i ESC men det kommer bli ännu ett fiasko i maj och jag undrar, varför är alla så intresserade av skit-tävlingen?

Ha det gött!

Älskar dej S.K<3

Ciao!
                

Iphone

En vecka med min nya iPhone nu och det känns som att jag valde rätt mobil. Den har en hel del grymma funktioner och lite onödigt skit men på det hela så är jag nöjd med den. Nu sitter jag på jobbet (LIA fortfarande) och ritar lite scheman på datorn. Får se vad som händer mer idag, hade gärna träffat älsklingen men hon har fullt upp med plugg så det får nog bli att läsa i min nya bok som ja köpte på bok-rean. Ska nog köpa en eller två böcker till som verkar vara bra. 
P.S. "Hissa och dissa" dyker upp i ett senare inlägg idag.

Ha det gött! 

Älskar dej S.K<3

Ciao!
   


RSS 2.0