Dagen med stort D är här!

10.45 smäller det! Då sitter jag i bilen och inleder uppkörningen. Nu hoppas jag att allt går vägen så man kan gå hem nöjd. Nervositeten börjar öka lite smått nu men de e ju vanligt. Efter det blir det att åka hem och plugga till provet imorgon. Efter det ska jag åka till älsklingen så hur det än går med körningen så blir det en bra avslutning i alla fall. 

Dagens diss: Varför måste man vara så nervös så fort det blir prov och som nu när det är uppkörning?

Dagens hiss: Idag är det ju klart man måste hylla mannen med ett stort Z! Zlatan avgjorde El Clásico med sitt mål som blev det enda i matchen. Det är till och med så att världens bästa, Messi, känner sig hotad av Zlatan nu. Sprickan mellan Z och M kan bli ett problem men vi får se vad som händer. Själv så höll jag på Real igår men det var kul att en svensk äntligen fick göra mål i det klassiska mötet och dessutom avgjorde det. 

Ha det gött nu!

Ciao!

Älskar dej S.K <3


Jakten på guldet är inledd på allvar!

Va skönt det var att LHC tvålade dit det impotenta Frölunda ännu en gång i CC! Ta inte illa upp nu ni stackare som håller på de värdelösa göteborgarna. Det finns en s.k "go gubbe" här i detta hus där det annars bara är LHC som gäller, en idiot som heter Karl-Johan (min lillebror). Det är alltid lika gött när han nästan börjar tjuta av ilska när LHC krossar lilla Frölunda gång efter gång. Ikväll blev det 4-0 och Frölunda får nog se CC som en riktig "spökarena" nu. Får se vad Frölunda hittar på för att vända det här nu. För LHC går det bättre för som klättrar upp till tredje plats bakom Skellefteå (tvåa) och HV (etta). Men det är många omgångar kvar och man vet aldrig hur detta kommer sluta. Man ska heller inte döma bort Frölunda för de har ofta "ett sista ess i rockärmen". En sak är i alla fall säker och det är att LHC har tagit upp jakten på årets guld på allvar nu! Hoppas bara att de håller hela vägen.

Idag hade jag min kanske näst sista körlektion (allt beror på hur det går på måndag). Sen blev det hem och ta det lugnt innan jag fick åka in till stan igen för att övningsköra med morfar. Passande nog var Sandra vid IKEA då med hennes kompisar Fia och Lina. Så det blev att åka dit och träffa dom innan de åkte tillbaka till nkpg igen och jag åkte hem. Ikväll kom brage och adde hit och det var radiosporten och xbox som gällde. Imorgon blir det körlektion och åka till Sandra.

Dagens diss: Varför måste det vara så sjukt dyrt att ta körkort egentligen?

Dagens hiss: De klassiska AKO-kolorna finns äntligen på IKEA för endast 5 kr/påse, det är värt att hissa!

Älskar dej S.K <3

Ha det gött nu och njut av bilden här nedanför!

Ciao!


Äntligen GODKÄND!!!!

Igår var det dags för "fas 1" för halkkörningen som jag klarade bra och som jättekul. Idag var det dags för "fas 2", teoriprovet. Kan ju säga att jag var skapligt nervös när jag vaknade imorse. Även om jag först hade en körlektion vid 8.00 så låg fokuset enbart på det som skulle komma. Jag skulle klara det den här gången efter tre misslyckade försök, pinsamt dåligt annars. Provet började ca. 10.00 och 45 minuter senare hade jag ett resultat i handen som jag hade hoppats på. 55 av 65 rätt och jag var äntligen godkänd! På måndag så är det dags för den avslutande delen, uppkörningen och får hoppas på samma resultat då.

Dagens hiss: Resultatet på teoriprovet får bli dagens hiss. Kändes otroligt skönt att se ett GODKÄND med gröna bokstäver.

Dagens diss: Varför måste viasat ha champions league i fotboll och masters i tennis? De lägger bara bra matcher på viasat sport och fotboll och på gratiskanalen tv6 så sänds en avslagen match utan nåt som helst intresse då man vet att liverpool bara kunde hoppas på mirakel. Då skulle Barca-Inter vara mycket roligare att se! Söderling i tennisen är i grymt bra form i London efter att ha slagit nadal senast och så har man har ingen chans att se honom bara för att hans matcher går på viasat sport som man såklart inte har!

Ska dra nu så vi hörs!

Ciao!

Älskar dig Sandra <3

Vad är det för skillnad på simhall och badhus???

Sitter med älsklingen och kollar på första avsnittet av "robinson karibien" på tv4. En sak är säker och det är att robinson fortfarande va bättre förr! Har redan hittat en att hålla på i alla fall och rösten föll på en glad göteborgare. Tidigare idag så var jag och älsklingen i simhallen i stan och det var jättekul. Imorgon blir det att plugga till provet. En fråga bara som jag undrar över: vad är egentligen standarden, simhall eller badhus?

Dagens hiss: Ännu en seger för LHC idag och som vanligt var det tjeckerna som låg bakom vinsten. Därför blir det Hlavac och Hlinka som blir dages stora hiss! Med dem i laget så kan det kanske gå hela vägen i år, bara kanske dock för det ka ju bli som förra året.

Dagens diss: Idag var det svårt att hitta en diss, men det får bli "paradise hotel". Finns det någon vettig person som ser på det idiotiska programmet??? Kan inte förstå varför 6an var tvungna att återuppliva det eftersom det är totalt uselt! Det kan bara vara idioter som ser det, skaffa er ett liv istället!

Ha det gött nu!

Ciao!

Älskar dej Sandra <3

Scrubs!

Idag var jag äntligen på gymmet igen. Det var ett tag sen senast, måste ta tag i det här snarast känns det som. Innan det var jag på körskolan där jag hade en körlektion. Den gick bra och jag känner mig hyfsat säker inför uppkörningen. måste bara plugga på teorin så kan jag nog klara det här till slut. Nu sitter man och pluggar till den nyss nämnda teorin och lyssnar på BWO på spotify.
Imorgon så ska jag kanske träffa brage och sen ska jag åka till älsklingen. Förhoppningsvis blir det en fika på stan i nkpg om jag lyckas att övertala henne.

Dagens hiss: Nya säsongen av scrubs på 6an är grymt bra och rolig. Scrubs är ju en favoritserie som man gärna nördar.

Dagens diss:
Skulle vilja skaffa egen lya med sandra så man slipper att åka ifrån henne och inte träffa henne på flera dagar p.g.a att man bor flera mil ifrån henne. Sånt är jättejobbigt och saknar henne massor, tur att vi ses imorgon. Men snart bor vi säkert tillsammans i alla fall.

Ha det gött nu!

Ciao!

Älskar de Sandra<3

Ostbågar!!!

Nu sitter man hemma hos älsklingen och pluggar lite och käkar ostbågar. Det är grymt gott! Snart börjar tv-kvällen och då blir det inte en enda siffra eller formel till att plugga. Det får gå som det går imorgon på provet. Har faktiskt pluggat och det är jag nöjd med. Helgen har varit nice för att jag har haft sandra hos mej och vi har haft jättekul med bl.a. bowling och film.  

Dagens hiss: Choklad blir dagens hiss då det är det godaste godiset som finns. Jag vet att alla finsmakare av choklad vägrar att kalla en marabou chokladkaka för choklad eftersom det är inte tillräckligt med kakao o bla bla bla. Men jag tycker att det är hur gott som helst!

Dagens diss: Prövade den nya vinter-smaken från marabou nu i helgen och den var rätt så god. Men det som jag vill dissa är att den kostar lika mycket som vanliga chokladkakorna men är mindre. Okej att det bara är 20g som det rör sig om men det är ändå dålig stil tycker jag. Varför inte ha samma storlek som övriga om det ska vara samma pris???

Ska njuta av det sista av helgen nu så vi hörs!


Ciao!

Älskar dej Sandra<3


Äntligen fredag!

Då var det äntligen fredag och älsklingen kommer hit snart. Själv så försöker man att plugga till provet som ja hoppas att jag klarar på måndag. Det blir en fredag med tacos, film, idol, chips och godis och så är ju sandra här så det blir perfekt. 

Dagens "hiss": Min morfar är den som jag vill "hissa" idag. Han var inne i stan igår och då körde körde jag genom nästan hela stan och körde i flera timmar. Det är jättebra att ha morfar som ställer upp när mamma eller pappa inte har tid att vara ute och köra.  

Dagens "diss": Kalla sverige är min diss idag. Kvicksilvret nådde knappt över nollan idag. Är grymt avundsjuk på Simon som drar till värmen. Skulle vara mycket bättre om Sverige hade en varm höst med mycket sol som en förlängd sommar. Sen kan det komma lite kyla med snö i december-januari och kanske lite i februari men sen blir det rätt så sköna våren i resten av februari, mars och efter det är det årets höjdpunkt: SOMMAR.

Ha en härlig fredag nu!

Ciao!

Älskar dej Sandra <3

Australien

Jaha då har man träffat simon för sista gången på ett helt halvår.. Kändes konstigt och skitjobbigt att säga -vi ses om ett halvår då. Förra gången han åkte iväg var det också jobbigt men då var det bara hälften så många månader som nu. Men får hoppas att han får det grymt nice där nere i värmen i Australien! Hoppas att han kan hitta nåt godis att ta med därifrån, älskar att pröva godis som kommer från andra länder. Hoppas att tiden går fort med för när en så bra kompis som han är borta så länge så saknar man honom mycket. Tur att man har grymt bra kompisar här hemma med som man kan träffa. Ser fram emot att gå på hockey snart med joel och måste ha revanch på fifa av brage snart och det blir ännu roligare om adde är med också. Måste snacka med hence med, är jäkligt sugen på att vinna en tennismatch mot honom.

Och så har jag min älskade sandra som kommer hit imorgon så man klarar sig fint. Däremot skulle jag inte klara en enda dag utan henne. Imorgon blir det att se på film och ha det gött och sen får vi se vad som händer mer i helgen. Ska även till körsklolan imorgon och köra lite. Uppkörningen närmar sig ju så måste förbereda mig så gott jag kan. Var ute och övningskörde med morfar idag och jag tycker att det gick rätt så bra i alla fall. 

Är ju en RIX MorronZoo-nörd så tänkte ta med en programpunkt här på min blogg som kallas för "hissa & dissa". 
Dagens "hiss" är att jag lyckades åka gratis på bussen för att mitt resekort hade gått ut men chafförerna brydde sig inte så det blev billigare för mig idag.
Dagens "diss" är att det är så dyrt med att åka kollektivt. Östgötatrafikens resekort för län kostar 640kr för 30 dagar och det kvittar vad man än köper inom SJ så är det dyrt. Eftersom att det är så bra att resa kollektivt för miljön så kan man ju tycka att man ska vinna lite på det med men det är ibland knappt någon skillnad på att åka t.ex. tåg och bil prismässigt sett. Jag tycker att man ska dra ner på priserna så kommer säkert fler att välja bort bilen och då tjänar ÖT och SJ på att fler reser med deras bussar eller tåg.

Det blev ett långt inlägg idag men det kan behövas sådana med ibland. Måste bara avsluta med att säga att LHC är mycket bättre än Frölunda och FBK! Eller hur Kalle, Adde och Brage ;)

P.S. Höll på att glömma skriva att det är i helgen som Simon S åker till Australien..

Ha det gött!
Ciao!
Älskar dej Sandra<3

     

Ringar

Japp nu är ringarna fixade och ska hämtas ut om en vecka, Sandra och jag var och köpte dom i måndags. Men det är 5/12 som blir den stora dagen. Det är grymt nice :D Idag blir det att plugga massor och kanske va med brage en stund om ja hinner. Har en inlämningsuppgift som ska vara inlämnad 22 ikväll så ska göra den färdig och sen plugga till provet.
Igår lirade frölunda-lhc och det sluta med att kalle va glad och kaxig då frölunda vann med 3-1. Jag tycker att dom bara hade så jäkla mycket tur! Måste bara avsluta med den tråkiga nyheten som kom igår kväll. Tysklands ena alternativ som första målvakt under vm nästa år är död, Robert Enke 32 år bara efter att ha tagit självmord. När sådana här saker händer är det en stor förlust för fotbollen och man förstår att hela tyskland är i chock. Det är ju även en stor förlust för han anhöriga.
R.I.P. Robert Enke!

Ha det gött!

Älskar dej Sandra<3

RIXallsvenskan

Sitter i skolan och försöker att inte somna, prov om en vecka så då blir det riktigt allvar. Blir att träffa älsklingen sen idag och då kan det kanske bli att fixa förlovningsringar.

Funderar även på att anmäla mig till RIXallsvenskan. För ni som inte vet vad det är så är det att man blir delägare till en häst genom att köpa andelar. 1 andel kostar 300kr och när säsongen är slut så får man minst tillbaka de pengarna som man betalade och man ka få lite mer pengar på det. Jag är intresserad av att lägga en andel på kalmar/gotland. Kan vara kul att pröva nåt nytt och man förlorar ju inga pengar eftersom man får igen dom sen.

Helgen var grymt bra, var hos älsklingen lördag till söndag och det var nice, sen blev det hem igår och fira pappa eftersom det var "fars dag" och han fick ett örngott där det stod "världens tröttaste pappa" och han gillade den. Sen blev det lite plugga och mycket fotboll och hockey. Härliga Djurården höll sig kvar i allsvenskan efter att ha vunnit mot assyriska med 3-0 efter förlängning, assyriska ledde efter första matchen med 2-0. Så det blev att fira det lite, innan den matchen var det finnkamp i hockey som finnarna vann med hela 7-0. dags för Bengt-Åke att tacka för sig nu och lämna över till en annan förbudskapten, gärna Perra Johnsson som verkar lyckas med allt han gör. Något måste göras i alla fall efter os i februari där man nog inte ska ha förstora förhoppningar på de regerande os-mästarna.

Ha det gött! 

Ciao!

Älskar dej Sandra <3

 

Helger är härliga!

Vad skulle man göra om det inte fanns helger??? När man var arbetslös så var allt en stor enda helg så då betydde den inte så mycket. Men nu när man pluggar så får hegen en allt större betydelse igen. Även om jag bara pluggar tre dagar i veckan så blir det på helgen som man pustar ut. Den kommer få ännu mer betydelse när man väl får ett jobb. Helgen är även då som man umgås mest med nära och kära, det tycker i alla fall jag.
Därför vill jag "hissa" han/hon som kom på det här med helger!

Nog snackat om helgens betydelse, även om det är helg nu. Idag blir det att åka till älsklingen och innan det blir det att plugga. Ska även lämna in ett odds som jag hoppas ger lite pengar. Ska försöka få sandra att se lite av hockeyn då det är sverige-ryssland på SVT. Imorgon är det fars dag så då ska jag hem och fira pappa lite och så blir det plugga med förstås. Ska även fira sandras pappa idag som fyller år så det blir mycket fira den här helgen men de är kul.

Ha en nice helg!

Ciao!

Älskar dej Sandra <3

Då var snön här!

Idag kom de första snöflingorna både i LKPG och NKPG. Trodde inte att det skulle göra mig glad men det blev jag. Skulle vara skönt om hösten slutade snart så det var skönt med lite snö som omväxling. Det kan bli några dagar med snö så den kanske syns på marken till slut med.
Idag var en bra dag som började med att jag var hos älsklingen men vid lunch så hade hon föreläsning så då fick jag åka hem och plugga lite till det kommande provet.

När jag kom hem såg jag att jag hade fått brev från vägverket och det visade sig vara papper på att jag fått teori och uppkörning bokad :D Så nu blir det att plugga och förbereda mig inför teorin 24/10 och körningen 30/10. Så då kan jag ha kortet i december. Har även fixat ett bra körkortsprogram idag som jag får nörda dom närmsta veckorna.
Efter jag sett det så pluggade jag och efter det kom Brage hit och vi lirade lite 360.

Imorgon måste jag åka till Nyköping igen för att det tyvärr var en extralektion kvar som jag måste gå på så då blir det att gå upp tidigt och åka iväg. Sen blir det plugga både teori och till provet i skolan.

Ha det gött!

Ciao!

Älskar dej Sandra <3

Hemma hos Sandra

Nu sitter jag hemma hos sandra och hon har hjälpt mig med att fixa lite nytt här på bloggen - tack älskling! :) Skönt att skolveckan redan är över, nu blir det att plugga till provet och göra inlämningsuppgifter istället men det får bli imorgon för nu ska jag umgås med min underbara tjej.

Ha det gött!

Ciao!

Älskar dej S.K<3

RSS 2.0