Lite tankar om VM

Igår tog VM slut efter en rafflande final, i alla fall i 2 perioder, i tredje var Tre kronor aldrig nära. Men Finland som var motståndarna i finalen vann rättvist och rutinen hos lejonen fällde de unga kronorna. Men Sverige ledde länge i andra perioden och var riktigt nära att få 2-0 men istället stod det 1-1 när perioden var slut och i tredje rivstartade finnarna och gjorde snabbt både 2-1 och 3-1 och när slutsignalen ljöd så var resultatet hela 6-1 efter att Sverige bjudit på många mål. Finnarnas blott andra guld var ett faktum. Grattis!

Tidigare under söndagen spelades den häftiga bronsmatchen mellan stor-nationerna Tjeckien-Ryssland och som vanns av Tjeckien. Matchen var riktigt bra, både händelse- och målrik och Tjeckien med turneringens gigant (vid sidan av Viktor Fasth) Jaromir Jagr vann rättvist efter att ha kontrat effektivt och haft en bra och tät defensiv.

Hur var VM då? Den var inte en minnesvärd turnering men den höll överlag en bra nivå med många skrällar.

Största överraskningen: Viktor Fasth och Tyskland. Viktor Fasth var inte ens tänkt som förstemålvakt men tog chansen när han väl fick den. Tyskland startade turneringen väldigt starkt och såg ostoppbara ut när de slog både Ryssland och hemmanationen Slovakien i första rundan men det mattades dock av under turneringens gång.  

Bästa spelaren: Jaromir Jagr och Viktor Fasth delar den här kategorin då Jagr var dominanten av utespelarna och Fasth var den överlägset bästa målvakten och blev utsedd till turneringens MVP.

Bästa laget: Finland vann guldet men Tjeckien blev min persoliga favorit då de spelade bra hela turneringen och bjöd ofta på fin hockey. 

Snyggaste målet: Finlands stora talang Mikael Granlund gjorde en Zorro-fint i semifinalen mot Ryssland och det måste vara det snyggaste målet under VM. 

Tre Kronors insats under hela VM blir 3,5 av 5. De spelade bra hockey och överträffade förväntningarna då många spådde ett uttåg i kvartsfinalen men de gick till final efter en stark vinst mot Tjeckien i semi.

Nästa år är det dags för TV4 att ta över sändningarna och det kommer säkert bli sämre om de inte lånar folk från från Canal+ sport.

Ha det gött nu!

Älskar dig S.K <3

Dagens rätt

Idag fick det bli en snabb och enkel maträtt, en rätt som jag kallar för "Stoffes Chorizo-tallrik" för jag gick bara på egen inspiration.

Potatismos med Chorizokorvar som är skivade och stekta med gul och röd paprika.


Det blev faktiskt väldigt gott!

Hoppas att det kan hjälpa någon som har idétorka. Fler mat-tips kommer att dyka upp här.

Ha det gött!

Älskar dig S.K <3




RSS 2.0